Nieuwsberichten >> Laatste nieuws & Nieuws algemeen

INWA CONVENTIE 2019 Nordic Walking verbindt culturen!

Marco Maas en Betty van Veelen vertegenwoordigden INWA Nederland op de International Nordic Walking Conventie welke van 26 tot 29 september in Rusland gehouden werd. INWA probeert deze bijscholingen te organiseren in landen waar de ontwikkeling van Nordic Walking nog in kinderschoenen staat.

85 deelnemers uit 15 verschillende landen waren naar Sergiev Posad (Moskou) gekomen om door middel van lezingen en workshops hun kennis te vergroten. Internationale samenwerking is de enige manier om INWA Nordic Walking succesvol over de wereld te verspreiden.

Naast de Russen, waren er “National Trainers” uit 15 landen actief om samen de laatste ontwikkelingen op het gebied van lesgeven te trainen. INWA heeft in 2004 het succesvolle programma Every Step Counts programma geïntroduceerd. In de loop van de jaren zijn er kleine wijzigingen geweest, maar dit programma blijkt/bleek nog steeds succesvol te zijn om de juiste techniek aan te leren.

2019 is het jaar van de vernieuwing, Every Step Counts programma in een nieuw jasje!!

Marco Maas, voorzitter van INWA Education Commitee, is trots op het vernieuwde Every Step Counts programma dat hij samen met Naohiro Takahashi ( Japan) en Andrea di Blasio ( Italy) ontwikkeld heeft.
Dit programma bevat natuurlijk nog steeds “10 Steps” waarmee de Instructeurs op een logische wijze nieuwe kandidaten kennis kunnen laten maken met Nordic Walking. Nieuwe inzichten maakten het echter noodzakelijk om wijzigingen in de manier van lesgeven door te voeren. Hierbij werden methodieken en nieuwe oefenstof ontwikkeld.

Maas roemt werklust van de Internationale National Trainers tijdens de conventie en weet zeker dat zij nog enthousiaster in hun moederland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië, Kroatië, Letland, Finland, India, Nieuw Zeeland, Australië, China, Japan, Rusland, Engeland en Nederland les gaan geven en meewerken aan het vergroten van de INWA familie.
Wilt u kennismaken, INWA Nederland is er klaar voor !!!!!

Een kleurrijke terugblik vindt u op www.inwa-nordicwalking.com

edf
edf
edf