Nieuwsberichten >> Nieuws algemeen

Wist u dat . . . .

 1. U uw spieren optimaal kunt trainen door te gaan wandelen of Nordic Walken ?
 2. Dat Nordic Walking hierbij een extra ondersteuning kan zijn omdat:
  a. Het de knie- en heupgewrichten ontlast
  b. U 90% van al uw spiergroepen gebruikt?
  c. Nordic Walking uw wandeltempo verhoogt en u daardoor diverse voordelen krijgt voor uw lichamelijke fitheid?
  Denk aan hoger calorieverbruik, meer zuurstof opname in uw bloed, dus een betere bloedcirculatie, daardoor meer doorbloeding van uw spieren en bloedvaten, verbetering van souplesse, een lagere bloedsuikerspiegel (belangrijk voor diabetes patienten).
  d. Door het plaatsen en afzetten van de poles, u zorgt voor een aan- en ontspanning van diverse spieren en betere doorbloeding. Met name mensen met nek- en schouderklachten vinden veel baat bij Nordic Walking
 3. Nordic Walking niet suf is, maar juist extra sportief is als u de poles actief gebruikt met een goede techniek?
 4. Nordic Walking met een medewandelaar, een sterke “stok achter de deur” is om erop uit te gaan in de buitenlucht.
 5. Stichting Nordic Walking Nederland, een landelijk netwerk heeft van gecertificeerde instructeurs (INWA gecertificeerd), die u de juiste techniek kunnen aanleren, zonder kans op blessures in de toekomst?
 6. Nordic Walking in (klein) groepsverband tot sociale contactverbetering leidt (nieuwe vrienden, wandelmaatjes e.d.) en heel gezellig is ?
  Vraag uw INWA instructeur voor mogelijkheden van groepstrainingen, wandeluren e.d.
 7. Nordic Walking voor ex borst kankerpatiënten een uitstekende beweegvorm is om in de buitenlucht te revalideren. Lees meer
 8. Nordic Walking voor mensen met Claudicatio Intermittens (etalagebenen), een uitstekende manier is om weer beter te kunnen lopen en grotere loopafstanden te trainen? Wandelen met poles voelt namelijk lichter aan dan gewoon wandelen
 9. U uw Nordic Walking techniek wel moet aanleren bij een gecertificeerde instructeur (INWA gecertificeerd) om zo blessures te vermijden en alleen met een goede techniek ook daadwerkelijk de voordelen van Nordic Walking bereikt worden.
 10. Nordic Walking niet moeilijk is maar een motorisch leerproces, en een verlengstuk van de gewone wandelbeweging is.
 11. Nordic Walking niet zwaarder maar juist lichter voelt dan normaal stevig wandelen en u intussen toch meer calorieën verbruikt door het gebruik van de  poles?
 12. Nordic Walking met een goede techniek, een even hoog calorieverbruik heeft als joggen?
 13. Nordic Walking sneller resultaat geeft bij afvallen dan bij gewoon wandelen?
 14. Uw INWA instructeur u niet alleen de juiste techniek leert, maar ook alles weet van de juiste pole?
 15. U bij een techniek- of proefles niet eerst poles hoeft te kopen maar u bij uw INWA instructeur de juiste pole kunt uitproberen ?
 16. Stichting Nordic Walking Nederland een ruim dekkend landelijk netwerk van instructeurs heeft en lid is van de Internationale INWA Federatie.
 17. De INWA Federation dit jaar al 20 jaar bestaat en in die 20 jaar Nordic Walking wereldwijd heeft geïntroduceerd met een wetenschappelijk onderbouwd techniekles programma.
  Vele sport- en fysiotherapeuten, bewegingsspecialisten, universiteiten e.d. ondersteunen Nordic Walking als een gezonde, veilige beweegvorm en hebben helpen ontwikkelen van een veilige goede techniek.

Voor een instructeur bij u in de buurt klik hier