Nieuwsberichten >> Friesland & Provincies

Nordic Walking – Speciaal voor mensen met chronische handicap

Total Health Sports instructeur Fokko Schaafsma richt zich speciaal op mensen met een chronische handicap, waaronder Parkinson, CVA en ademhalingsgerelateerde klachten.

 

Iedere maandagmiddag is er een Parkinson loopgroep, die steeds groter wordt en waarbij sociaal trainen het hoofddoel is.

Verder wordt bij Total Health Sports Nordic Walking als onderdeel van Diabetes Preventie ingezet in samenwerking met het gecertificeerd bewegingscentrum van Total Health Sports   in Grou.

Iedere maandagmiddag van 14.00-15.30 uur rondom het Heidemeer te Heerenveen de gelegenheid is om aan de gezondheid te werken voor mensen met een chronische handicap.

Iedereen met cerebrale stoornissen of beperkingen aan de luchtwegen kunnen onder mijn begeleiding van INWA instructeur Fokko Schaafsma, deelnemen aan een doelgroep programma Nordic Fitness. Voorwaarden zijn een goedkeuring door de behandelaar en huisarts. De mogelijkheid bestaat om het programma vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar, mits aanvullend verzekerd.

Het Nordic Fitness programma beslaat 15 weken training, waarbij het doel is om het zelfvertrouwen en inzicht in de eigen beweegmogelijkheden te vergroten. De trainingsinhoud bestaat uit coördinatie, balans en stabliteitsoefeningen en worden aangevuld met ademhalingstraining. Dit alles binnen een sociaal kader. Total Health Sports, werkt samen met Omnis Fysiotherapie te Grou en Fysiotherapie te Steenwijk.

Meer informatie en aanmelding via de website : www.totalhealthsports.nl