Wie zijn wij?

INWA_FEDERATION

Het keurmerk van Stichting Nordic Walking Nederland

Stichting Nordic Walking Nederland is lid van de internationale organisatie INWA Federation. In het jaar 2000 werd de Internationale Nordic Walking Federation “INWA” opgericht in Finland, de eerste en nog steeds enige organisatie die wereldwijd Nordic Walking introduceert, opleidingen verzorgt en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van Nordic Walking nauwlettend volgt en uitdraagt.
Inmiddels is INWA wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 42 landen en groeit deze organisatie nog steeds.  INWA is lid van de internationale organisatie Sports for All organisatie Tafisa.

Logo Tafisa

Vandaag de dag is Nordic Walking geen rariteit meer maar geheel ingeburgerd in onze beweeg- en sportactiviteiten. Wat in 2003 door initiatiefnemer Marco Maas, sportfysiotherapeut werd gestart als de nieuwste beweegvorm van Nederland, is inmiddels uitgegroeid tot het bekende fenomeen “wandelen met poles”.

Veel sporten stellen hoge eisen aan het bewegingsapparaat en de fitheid van de deelnemer. Zij zijn daardoor voor het grootste deel van de bevolking te vermoeiend en te uitputtend. Nordic Walking blijkt voor jong en oud, actief of inactief, met of zonder lichamelijke beperking, de ideale beweegactiviteit voor het onderhouden en opbouwen van gezondheidsniveau, het verbeteren van fitheid en het verleggen van sportieve grenzen.  Nordic Walking past bij eenieder omdat hij of zij op zijn/haar eigen fitnessniveau aan zijn of haar doelen werkt. Bij een goed aangeleerde techniek en bij de juiste keuze van de Nordic Walking pole, is de blessurekans minimaal en heeft Nordic Walking alle kenmerken van een sport. Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen als hart- en vaataandoeningen, problemen met de luchtwegen etc., is Nordic Walking een zeer geschikte beweegvorm om de lichamelijke fitheid te verbeteren.

tilburg

Instructeurs aangesloten bij INWA Nederland – Stichting Nordic Walking Nederland, zijn een betrouwbare garantie dat u de techniek van Nordic Walking onder de knie krijgt. Wilt u ervaren wat Nordic Walking met uw spieren doet, wilt u uw uithoudingsvermogen verbeteren, gewicht verliezen, of gewoon heerlijk wandelen maar dan op een iets pittigere manier? Schrijf dan eens in voor een proefles bij een aangesloten INWA instructeur van Stichting Nordic Walking Nederland. Hierbij kunt u gebruik maken van de poles van de instructeur.

Kijk op voor meer informatie op www.nordicwalking.nl onder de button WAAR. Staat er op dit moment geen kennismakingsles genoteerd op de website? Schroom dan niet om toch de INWA instructeur te bellen want een oplossing is altijd te vinden.

Wilt u instructeur worden?
Klik dan op de INWA opleidingen button en lees hoe u onze cursussen kunt volgen en onderdeel kunt uitmaken van ons landelijke netwerk.