Nordic Walking

Achtergronden van Nordic Walking

Nordic Walking van Exel, is ontwikkeld voor een brede groep gebruikers en is een belangrijk onderdeel van het Nordic Fitness Sport TM programma.
Dit programma biedt enthousiaste, sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl.
Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud. Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering en training van het uithoudingsvermogen.

Om het Nordic Walking verder te ontwikkelen en wetenschappelijk verder te onderbouwen is de International Nordic Walking Association (INWA) opgericht.
Hierin zitten naast vertegenwoordigers van Polar Electro en Exel, afgevaardigden uit inmiddels meer dan 24 landen waar Nordic Walking wordt uitgedragen. Voor Nederland is dit Elmakes – Nordic Walking.

Nordic Walking Nederland werkt nauw samen met de partners van de INWA en onderzoeken hebben aangetoond dat de juiste techniek zeer belangrijk is om de optimale gezondheidsaspecten te verkrijgen.

Nordic Walking Nederland en de INWA staan garant voor kwaliteit. Om dit te waarborgen zijn alle INWA gecertificeerde instructeurs opgenomen in een centraal register van de Stichting Nordic Walking Nederland en moeten zij zich om de licentie te behouden, regelmatig bijscholen. Alle INWA gecertificeerde instructeurs zijn in het bezit van een reanimatie diploma en zich kunnen legitimeren door middel van een licentie met pasfoto.

EXEL heeft in samenwerking met wetenschappers, medici en fitness professionals, speciale Nordic Walking poles ontwikkeld. Deze poles zijn gemaakt van koolstofcomposiet (carbon), welke grondstof borg staat voor een grote stevigheid en duurzaamheid, en die zeer licht in gewicht is. Daarnaast is carbon ideaal voor de absorptie van de trillingen, welke tijdens het krachtig afzetten van de pole ontstaan. De ergonomisch ontwikkelde handvaten, de speciale polsriemen (straps) , de verwisselbare pole-punt en de asfaltdop maken een effectieve afzet tijdens het Nordic Walking mogelijk.