Nordic Walking

Nordic Walking is een laagdrempelige en zeer effectieve wandelsport. Door het gebruik van speciaal ontwikkelde poles (stokken) worden de arm- en rompspieren optimaal geactiveerd. Hierdoaor wordt er een grotere aanspraak gedaan op het energiesysteem, het caloriegebruik neemt toe en de functie van het hart-longsysteem wordt versterkt.

Maar er is meer, de lichaamshouding verbetert en door de afwisselende aan- en ontspanning van de spieren verminderen nek- en schouderklachten. Daarnaast is het gewoon fijn om in de buitenlucht te kunnen bewegen.

Sinds 2000 is de Internationale Nordic Walking Federation (INWA) actief in de promotie van deze, in Finland ontwikkelde buitensport. Stichting Nordic Walking Nederland is in Nederland de officiële vertegenwoordiger van de INWA. Een uniforme opleiding en bij- en nascholingen van onze INWA instructeurs zorgen ervoor dat u de beste trainingen kunt verwachten.

Nordic Walking is niet moeilijk, maar om optimale trainingseffecten te bereiken is een goede INWA Nordic Walking techniek essentieel. Het aanleren hiervan en het effectief gebruik maken van de poles kost tijd en is een proces van motorisch leren. Hierbij is de INWA instructeur van wezenlijk belang.