Nordic Walking Licentie

 

Licentie, wat houdt dit in voor u als Nordic Walker ?

Per 1 januari 2008 is binnen INWA Nederland, een licentiesysteem ingevoerd. Dit systeem vormt de basis van een degelijk en gestructureerd opleidings-kwaliteitsmerk. Zoals bekend heeft iedere INWA-instructeur een zeer goede en internationaal erkende opleiding gevolgd. Een opleiding die sinds 1 januari 2007 wordt afgesloten met een examen. Alle instructeurs geven door deze opzet les op de door de INWA ontwikkelde regels en concepten.
Het INWA licentiesysteem biedt alle instructeurs, dus ook die instructeurs die hun opleiding voor 1 januari 2007 hebben afgesloten, de mogelijkheid naar eigen behoefte bij- en nascholingen te volgen en op die manier kennis te nemen van alle nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied.

Ook biedt dit systeem de instructeur de mogelijkheid zich te specialiseren in een onderdeel van het Nordic Walking dat hen een groot stuk meerwaarde biedt in de uitoefening van hun taak.
Te denken valt aan modules ten behoeve van deelnemers van een patientenverenigingen op het gebied van reuma, copd en hartproblemen (en dergelijke patientenverenigingen) die Nordic Walking willen leren. Het is voor deze klanten goed te weten dat hun (toekomstige) instructeur een deskundige is op het gebied van hun aandoening, weet wat zij wel en niet kunnen en hoe daar mee om te gaan.

Heeft U vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen ( info@snwn.nl), wij zullen u graag te woord staan.

INWA Nederland