Nieuwsberichten >> Provincies & Zuid-Holland/Zeeland

Babywalking – Nordic Walking met je baby in een veilige draagdoek

Babywalking is een combinatie van sportief wandelen met Nordic Walking poles en spierversterkende oefeningen. Dit alles met je kindje op je rug, in een draagdoek. Zo maak je kennis met babydragen en kun je rustig sporten terwijl je baby erbij is. We lopen in de frisse lucht, door het bos, waar je andere jonge ouders en hun kinderen ontmoet. Het is niet nodig om draagtechnieken te beheersen, wij hebben draagdoeken en installeren je kindje op je rug.

 

Babywalking.nl   Monique van den Eijnden

Nordic Walking is een bewegingsvorm waarbij het hele lichaam betrokken wordt zonder dat het de spieren en gewrichten teveel belast. Doordat je meer spieren gebruikt dan bij gewoon wandelen is het calorieverbruik een stuk hoger. Het helpt om je conditie veilig en rustig op te bouwen en is een ideale sportactiviteit om mee te beginnen na een bevalling. Buiten sporten is ook bijzonder goed voor je mentale conditie.

De baby in de draagdoek ervaart jouw warmte en nabijheid, is stevig omhuld en deint mee op de cadans van het lopen. Het kind voelt zich daardoor zeer geborgen. Het kan kijken naar de bomen en de lucht en valt meestal in slaap. Niet geheel onbelangrijk: je hebt geen oppas nodig om lekker te kunnen bewegen!

Voor wie:

Voor moeders of vaders en hun baby vanaf drie maanden tot ongeveer twee jaar.

 

Materiaal:

Wij zorgen voor draagdoeken en Nordic Walking poles. Uiteraard mag je ook je eigen drager of draagdoek meenemen. Voor jezelf: sportschoenen, sportkleding, evt. hoofdbedekking en wat te drinken. Voor je baby: een zonnehoedje, drinken en reservekleding voor naderhand.

Meer informatie:
Monique van den Eijnden
06-33611491

Mail: Monique@babywalking.nl

www.babywalking.nl