Nieuwsberichten >> Noord-Holland & Provincies

Nordic Walking Krommenie – kennismakingslessen/cursussen

Dinsdag 17 oktober 19.00 uur start er weer een cursus Nordic Walking techniek.

Voor mensen die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is Nordic Walking  een prima alternatief. Ook voor mensen die in beweging moeten komen is Nordic Walking uitstekend geschikt.
Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag.

 

Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van Nordic Walking.

Een nieuwe cursus start bij AV Lycurgus bij voldoende deelnemers, na de kennismakingsles. Datum en tijdstip kunt u opvragen bij janvelt75@gmail.com

AV Lycurgus is gevestigd in sportpark de Omzoom (wijk Saendelft), gelegen aan het Jaap Bootpad 4 te Assendelft.
U kunt zich voor de cursus/kennismakingsles telefonisch opgeven bij Jan Velt 075-6280994 of per email janvelt75@gmail.com
voor meer informatie zie website http://www.nordicwalkingkrommenie.nl en www.avlycurgus.nl

De cursus bestaat uit 5 lessen van ca. 1 ½ uur. In deze cursus wordt in 5 lessen de techniek van Nordic Walking aangeleerd. Om te ervaren hoe het is om Nordic Walking te doen op het strand, in het bos en duin, volgt een 6e les op een zondag in de omgeving van Johanna’s Hof te Castricum..

U kunt de eerste les als een kennismakingsles beschouwen. Wilt u doorgaan met de cursus dan hoeft u de kennismakingsles niet te betalen. Kosten van een kennismakingsles bedragen 10 euro en van de cursus 75 euro. De stokken (poles) worden tijdens de cursus gratis beschikbaar gesteld.
Bij opgave s.v.p. uw lichaamslengte doorgeven in verband met de juiste lengte van de poles. Na de cursus mag u gedurende 2 maanden gratis meetrainen in de bestaande wandelgroepen van AV Lycurgus.

 

Privelessen Nordic Walking
Om te leren nordiccenis het ook mogelijk om dat met privelessen te doen. In overleg met elkaar  worden plaats en tijdstip bepaald. 
U kunt zich voor privelessen telefonisch 075-6280994 of per email janvelt75@gmail.com opgeven bij Jan Velt