Nieuwsberichten >> Noord-Holland & Provincies

Nordic Walking in Assendelft

Donderdagavond 29 februari 2024 om 19.00 uur  – Start van de cursus Nordic Walking bij AV Lycurgus te Assendelft

Een nieuwe kennismakingsles/cursus start bij AV Lycurgus op donderdagavond 29 februari  van 19.00 uur tot 20.30 uur. U kunt zich voor de cursus/kennismakingsles telefonisch opgeven bij Jan Velt  tel. 0612151410 of per email janvelt75@gmail.com
Voor meer  informatie zie website www.nordicwalkingkrommenie.nl en www.avlycurgus.nl


V
oor mensen die in beweging moeten komen is Nordic Walking uitstekend geschikt, maar ook voor hardlopers die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is Nordic Walking een prima alternatief. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat  mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van Nordic Walking.

De cursus bestaat uit 5 lessen van ca. 1 ½ uur. In deze cursus wordt in 5 lessen de techniek van Nordic Walking aangeleerd. Om te ervaren hoe het is om Nordic Walking te doen op het strand, in het bos en duin, volgt een 6e les in de omgeving van Johanna’s Hof te Castricum.

U kunt de eerste les als een kennismakingsles beschouwen. Wilt u doorgaan met de cursus dan hoeft u de kennismakingsles niet te betalen. Kosten van een kennismakingsles bedragen 10 euro en van de cursus 75 euro. De stokken (poles) worden gratis tijdens de cursus beschikbaar gesteld.  Bij opgave s.v.p. uw lichaamslengte doorgeven in verband met de juiste lengte van de poles. Na de cursus mag u gedurende 2 maanden gratis meetrainen in de bestaande wandelgroepen van AV Lycurgus.

AV Lycurgus is gevestigd in sportpark de Omzoom (wijk Saendelft), gelegen aan het Jaap Bootpad 4 te Assendelft.

Privelessen Nordic Walking
Om te leren “Nordiccen” is het ook mogelijk om dat met privelessen te doen. In overleg met elkaar  worden plaats en tijdstip bepaald. 
U kunt zich voor privelessen telefonisch 075-6280994 of per email janvelt75@gmail.com opgeven bij Jan Velt