Nieuwsberichten >> Nieuws algemeen

Nordic Walking in de strijd tegen Covid-19 – hoe meer bewegen leidt tot een betere weerstand!

Juist in deze tijd van het COVID-19 virus is bewegen in de buitenlucht meer dan nodig.

Wij verwijzen naar een publicatie van hoogleraar klinische neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder van 22 mei 2020:
Actieve leefstijl noodzakelijk in strijd tegen COVID-19 (en de virussen hierna!)

Het menselijk lichaam moet bewegen. En dat doen we vandaag de dag veel te weinig. Lichamelijke inactiviteit is een pandemie. Nu een andere pandemie, COVID-19, in onze samenleving rondwaart, is het belang van bewegen nog crucialer: in de strijd tegen het virus zorgt bewegen voor een beter afweersysteem waardoor je minder snel vatbaar bent voor een virus.

De activiteit van de Natural Killer cellen (NK cellen), die de virussen die binnenkomen ‘killen’, neemt toe door te gaan bewegen (Nieman et al., 2005). En dat is slechts één voorbeeld. Een actieve leefstijl is meer nodig dan ooit.

Wilt u ook meer bewegen en een gezondere leefstijl aanhouden?  

In de strijd tegen COVID-19 wordt bewegen wederom breed in de publiciteit onder de aandacht gebracht. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan overgewicht. De relatie tussen bewegen en Covid-19, overgewicht in relatie tot hoger risico op Covid-19, zijn belangrijke factoren.

Blijf gezond en blijf in beweging met Nordic Walking!!!!


Kunt of wilt u niet binnen trainen? INWA Nordic Walking in de buitenlucht staat garant voor een goede opbouw van uw conditie!

Nordic Walking biedt u op dit moment een uitstekende gelegenheid om in plaats van binnen trainingen bij de sportschool of club, uw conditie en uithoudingsvermogen in de buitenlucht te trainen. U kunt dit of zelf doen of met familie of vriend(in) nadat u de juiste techniek heeft aangeleerd bij onze instructeurs. INWA Nederland heeft een landelijk netwerk van instructeurs die u Covid-19 proof laten kennismaken of techniekles geven. Zij volgen onze protocollen en kunnen u veilig begeleiden. En, als u klaar met met uw techniekcursus kunt u of zelf of in INWA trainingsgroepjes, verantwoord aan uw conditie werken.

Onderzoek naar de impact van inactiviteit tijdens Covid-19 – een artikel van European Journal of Sport Science:

Wilt u meer weten waar u (kennismakingsles of techniekles INWA Nordic Walking kunt volgen? Kijk dan op deze button. Privéles of les met vriend(in) of partner is vaak mogelijk bij onze instructeurs! Vraag ernaar !!