Nieuwsberichten >> Nieuws algemeen

Internationale INWA conventie 2019 in Moskou

Op 27 en 28 september 2019 zal de Internationale INWA conventie weer plaatsvinden, dit keer in Moskou. Nordic Walking Trainers uit de hele wereld komen hier bijeen voor internationale scholing, bijscholing en om ervaringen uit te wisselen. Deze nieuwe kennis brengen zij dan weer naar hun eigen land om hun instructeurs tot een hoger kwaliteitsniveau te brengen. 

Wat doen onze National Trainers op zo’n conventie?
De INWA Conventie 2018 in Kiljava (Finland), was vorig jaar een fantastisch gebeuren op een prachtige locatie. Voor INWA Finland werden er maar liefst weer 17 instructeurs opgeleid. Ook werden er  2 National Trainers uit Korea en UK opgeleid.

Naast scholingen was er veel ruimte voor internationaal groepswerk waarin ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe oefeningen om Nordic Walking goed aan te leren, werden geboren. Op de conventie zelf werden mooie lezingen gehouden over wandelen met claudicatio (etalagebenen), Nordic Walking na borstkanker, kleuren in voeding, natuurbeleving, World Cups en werden discussies gevoerd over de juiste techniek bij Nordic Walking races en events. Al enige jaren worden er door een aantal leden van de INWA  Nordic Walking races georganiseerd en/of World Cup events. Dit aantal groeit in populariteit en heeft daarom de grote aandacht van INWA internationaal om dit op een veilige en goede manier te doen.
Ook in Nederland gaan wij hiermee aan de slag en zullen wij dit gaan implementeren in onze organisatie. 

Wilt u meer weten over onze organisatie of zou u ook INWA instructeur willen zijn in uw omgeving? Kijk dan op onze pagina opleidingen. Voldoet u niet aan de opleidingseisen maar zou u wel willen wandelen met groepen? Ook dan hebben wij een leuke en interessante cursus om dit te kunnen doen. De eerstvolgende wandelbegeleider cursus wordt gegeven op 16 februari 2019. Meer informatie.