Bijscholingen

Bijscholingscursussen:

UKK 2-km wandeltest & Vervolgtrainingscursus

Op dit moment zijn de nieuwe data voor de cursussen nog niet bekend. Indien u een van deze modules wilt volgen, stuur dan een mail voor meer informatie naar info@elmakes.nl

 

 

Als je na de instructeurscursus succesvol wilt zijn in het aanbieden van vervolgtrainingen dan biedt Elmakes tijdens een tweedaagse cursus alle ingrediënten om te kunnen starten. De UKK 2-km wandeltest stond in 1995 aan de basis van het succes van het Sportief Wandelen. Het testen van uithoudingsvermogen is een van de parameters om de progressie van de fitheid in kaart te brengen. Het blijkt een goed instrument te zijn om het ingangsniveau van de klant in kaart te brengen en aan de hand van de resultaten kun je een trainingsprogramma op maat aanbieden. Tijdens de eerste cursus dag krijg je informatie over de achtergronden bij het ontwikkelen van de test, de wijze waarop je deze verantwoord kunt afnemen en hoe je met of zonder computer programma de testresultaten kunt verwerken.

Uiteraard zal de test ook praktisch geoefend gaan worden. Op de tweede dag, welke 75% praktisch gevuld zal zijn krijgt u allerlei trainings-en oefenvormen aangeboden. Belangrijke onderdelen zijn interval- en duur training, spelvormen, test- en meetonderdelen en differentiatie in niveau. Aan het einde van deze tweedaagse cursus bent u direct instaat om in uw omgeving succesvol te starten met gevarieerde trainingsvormen.

De kosten voor deze tweedaagse cursus bedragen voor donateurs van INWA Nederland € 225,– inclusief 21% BTW. Voor niet-donateurs bedraagt de cursusprijs € 295,00 incl. 21% BTW

Om de persoonlijke interactie mogelijk te maken is er gekozen voor een maximale groepsgrootte van 15 personen, ( minimaal 8 personen). De cursus zal gehouden worden in IJmuiden. Inschrijving kunt u doen per mail aan info@elmakes.nl. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursusdatum worden vastgesteld.

aanmelden bijscholing nordic walking

 

 

Cursus Nordic Walking met COPD patiënten – najaar 2014 !

Tijdens de eerste dag zullen de fysiologische veranderingen die optreden bij COPD worden toegelicht.  Daarnaast zullen de specifieke ziekteverschijnselen worden besproken in relatie tot inspanning. De praktijk zal worden opgehangen aan patiënten casuïstiek en eigen ervaringen. De tweede dag staat in geheel in het teken van de praktijk. Met behulp van patiënten van de praktijk fysiotherapie Maas c.s. zullen jullie trainingen gaan geven aan COPD patiënten.   Voorafgaand aan de cursus krijgen jullie studiemateriaal aangeboden, welk bestudeerd dient te worden. Tevens zal er een instaptoets gemaakt dienen te worden om zodoende de cursusleiding, bestaande uit Laura Groenveld en Marco Maas, inzicht te geven in jullie voorkennis.

De kosten voor deze tweedaagse cursus bedragen voor INWA Nederland donateurs  € 225,– inclusief 21% BTW. Voor niet-donateurs bedraagt de cursusprijs € 295,00 incl. 21% BTW Om de persoonlijke interactie mogelijk te maken is er gekozen voor een maximale groepsgrootte van 12 personen. Inschrijving kunt u doen per mail aan info@elmakes.nl. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursusdatum worden vastgesteld.

aanmelden cursus nordic walking