INWA NW Sport instructeur

Opleiding Nordic Walking Sport Instructeur

Cursusbeschrijving:

Sportniveau Nordic Walking is een apart ontwikkelde module en dient gezien te worden als een specialisatie op Nordic Walking gebied.
In tegenstelling tot Nordic Walking Classic stijl (de normale Nordic Walking techniek) zal de doelgroep voor het Sportniveau een andere zijn. Waar bij Nordic Walking de accenten liggen op recreatie en fitness, zal het accent bij het uitvoeren van het Sportniveau liggen op het verbeteren van maximale prestaties. Uiteraard wordt het aërobe uithoudingsvermogen verbeterd maar er zal binnen de trainingen een groot beroep gedaan worden op het anaërobe uithoudingsvermogen. Daarnaast zal het ontwikkelen van maximale kracht en krachtuithoudingsvermogen een belangrijk trainingsdoel zijn. Om deze onderdelen te kunnen trainen, moeten de andere grondmotorische vaardigheden goed ontwikkeld zijn. Selectie tot deelname aan deze module zal dan ook onontbeerlijk zijn om het positieve image van Nordic Walking niet in gevaar te brengen.

aanmelden opleiding nordic walking sport instructeur

Vooropleiding :

1. Beschikt over een uitstekende kennis van alle feiten en onderwerpen genoemd in de Nordic Walking Instructeurs handleiding
2. Is in staat om op een goede manier les te geven zowel praktisch als theoretisch en kan zodoende de deelnemers op correcte wijze het Nordic Walking Sportniveau aan te leren.
3. Kan een trainingsprogramma opstellen voor een periode van minimaal 12 weken
4. Beschikt over materialenkennis. Hij/zij kan de cliënt informeren over Nordic Walking poles, schoeisel, kleding het gebruik van hartslagmeters en de toepassing hiervan.
5. Is in staat om de cliënt te informeren over de noodzaak van inspanningstesten en is in staat de resultaten te vertalen in een individueel trainingsprogramma.
Opleidingsduur: 
– Entreetoets eigenvaardigheden, inleveren trainingsprogramma.
– 3 modules van elk 6 uur.
– Terugkomdag na ca 6 maanden
– Dagindeling: ochtend theorie, middag praktijk

Entreetoets:
Tijdens dit dagdeel worden de instructeurs beoordeeld op technische vaardigheden en conditie.
Naast een beoordeling van eigenvaardigheden zal de instructeur moeten beschikken over voldoende grondmotorische vaardigheden om de door de docenten gewenste oefenvormen te kunnen uitvoeren.
Indien één van beide onderdelen onvoldoende scoort, wordt de instructeur niet toegelaten tot de cursus.

Kosten en locatie:
De cursus wordt in zijn geheel aangeboden in IJmuiden.
De cursusprijs bedraagt € 525,00 ex BTW. De kosten verbonden aan de toelatingstoets bedragen € 50,00 ex BTW. Inbegrepen zijn reader, koffie, thee en lunch en een paar poles.

Voor informatie betreffende deze cursus kunt u contact opnemen met info@elmakes.nl.

Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst en is definitief na ontvangst van 50% van het cursusgeld. Het resterende bedrag dient voldaan te worden op of voor de derde cursusdag.

Herschaalde kopie van IMG_0729