Nieuwsberichten >> Nieuws algemeen

Nu nog meer deelnemende INWA instructeurs en plaatsen aan de Walking Challenge!

Het idee om in deze COVID-19 tijd individuele ( Nordic) wandelingen samen te brengen in een groepswandeling blijkt een groot succes te zijn. De Stichting Nordic Walking Nederland heeft het oorspronkelijke initiatief van Marian Schijf omarmd en gezamenlijk dragen zij deze Challenge uit. Inmiddels zijn er al ruim 600 Nordic Walkers verdeeld in groepen van 8-15 virtueel op weg. Er zijn groepen die in Nederland blijven en hier het Pieterpad lopen, bijna 500 km. Maar een groot aantal groepen hebben gekozen voor een internationaal tintje. Een aantal lopen naar Rome (1600km) maar de weg richting Santiago de Compostella (2200 km) is bij velen torenhoog favoriet.   

Waarom deze Walking Challange?

In deze periode waarin ons leven volledig beheerst wordt door COVID-19 zijn de mogelijkheden om samen te sporten ernstig beperkt. Gelukkig mogen wij wel wandelen, alleen of met een partner. De voordelen van het lopen in een groep, stimulatie, veiligheid, sociale contacten e.d. worden erg gemist. Het is daarom dat de trainers van de Stichting Nordic Walking Nederland ( SNWN) zich verantwoordelijk voelen voor haar leden en de Wandel Challenge bedachten. Op deze manier ontstaat er een saamhorigheidsgevoel, worden foto’s uitgewisseld, worden ervaringen gedeeld en wordt er contact gezocht met groepsgenoten. Zo worden de contacten onderhouden en blijven zo met elkaar contacthouden en gemotiveerd om, zodra het weer kan, wekelijks te gaan trainen.

Bent u enthousiast geworden over dit initiatief? Neem dan contact op met ons secretariaat info@snwn.nl

Ons Persbericht:


Wilt u een leuke uitleg? Kijk dan het filmpje van onze INWA instructeur en initiatiefneemster Marian Schijf van In Beweging Sport.

En een prachtig artikel in De Gooi- en Eemlander van onze INWA instructeur Riet van Engelen:

De Walking Challenge wordt gelopen in:

Door de groepen van Elmakes in Santpoort – IJmuiden – Driehuis en omgeving.
Lees hier de verslagen langs welke leuke plaatsen zij komen ……

Door de groepen van onze INWA instructeur Riet van Engelen in Hilversum en omgeving naar Santiago de Compostela.
Op Blue Monday deed zij de oproep in haar nieuwsbrief met als gevolg een fantastische opkomst.
De deelnemers kunnen geheel vrijblijvend na de challence € 0.10 per gelopen kilometer over te maken naar het Rode Kruis. Omdat ook dit jaar de Rode Kruis bloesemtocht niet door gaat waardoor het Rode Kruis veel donaties en sponsor geld mis loopt, terwijl zij in deze tijd zoveel goed werk doen.
Een dezer dagen verschijnt er vanwege dit initiatief een leuk artikel in de Gooi en Eemlander !

Door de groepen van Stap Vooruit van onze INWA instructeur Risja van Liempd in omgeving Berlicum en Rosmalen

De groepen van Stap Vooruit wandelen het Pieterpad. Volg ze hier:

Door de groepen van In Beweging Sport van onze INWA instructeur Marian Schijf in omgeving Malden – Nijmegen. Marian is de initiatiefneemster van de wandel Challenge en heeft inmiddels vele collega instructeurs die haar voorbeeld gevolgd hebben.
In de groepjes van In Beweging Sport loopt kan men kiezen om het Pieterpad te lopen, de route naar Rome of de route naar Santiago de Compostela.
Volg de link naar een filmpje over de Wandel Challenge wat op Omroep Berg en Dal staat.  Het hele college van B&W van Berg en Dal loopt ook mee.

Door de groepen van PMC FysioFit Actief onder leiding van onze INWA instructeur Bjorn van Rees in omgeving van Heelsum-Renkum (GLD).

Zij wandelen heen en terug naar Rome. Kijk op bovenstaande link om ook hun bezienswaardigheden en standen te volgen !


Ook door de groepen van Nordic Walking achter de duinen onder leiding van onze INWA instructeurs Els en Edwin Stam, wordt er in Den Haag – Kijkduin en omgeving de Wandel Challenge gelopen. Zij zijn met diverse groepen op weg naar Rome en wandelen het Pieterpad. Lees hier hun verslag.

Vlaardingen & Maassluis:
INWA Instructeur Martin Riemvis – Nordic Walking Riemvis.
Deze groepen lopen Het Pieterpad

Wandel Challenge nu ook in Apeldoorn bij 4Fun Fit:
25 wandelaars lopen naar Wenen, Berlijn, Rome en 2 groepen naar Parijs. Hoe internationaal kan Apeldoorn worden ….
Aanvoerders zijn INWA instructeurs Elbert en Margaret van Mourik. 1x per week geven zij tips en tricks via Zoom voor onderweg. Op vrijdag krijgen de wandelaars de tussenstand waar ze zijn en uitleg van de omgeving. De wandelaars hebben tot 2 maart de tijd om hun stad te halen.
Wat is dit ontzettend leuk !!!!
Meer weten of meedoen? info@4funfit.nl

Vandaag gestart: Roermond en omgeving:
Wandel Challenge georganiseerd door INWA instructeur Gerard Mooijekind.

Wilt u zich nog al opgeven? Stuur dan een mail